Författaren

Kenneth Pettersson

Jag är född söder om Stockholm 1948. Familjen som är ganska stor består av fru Ann, två döttrar, tre bonusdöttrar alla med respektive, åtta härliga barnbarn och vår hund Sune. Tyvärr finns inte Tjabo med oss längre, han somnade stillsamt in i juni 2012, men han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Jag har jobbat med allt möjligt, från skogshuggare på Vancouver Island i Kanada i slutet av 60-talet, haft egen kiosk, delägare i en jazzklubb, ICA affär, diverse konsultuppdrag inom försäljning. Roligaste utmaningen var utan konkurrens när jag som marknadsansvarig under åren 1995 – 2003 fick vara med om att bygga upp ett telekomföretag från grunden tillsammans med tre andra personer. Skrivklådan har jag haft genom hela livet, dels i mina olika professionella roller inom kommunikation, PR och marknadsföring samt olika ideella engagemang inom svensk föreningsverksamhet.

Första utkastet till mina Tjaboberättelser kom till för rätt många år sedan. Jag började skriva på den första boken och hade sedan så mycket inspiration så det räckte till ytterligare sju fristående berättelser om Tjabo och hans vänner.

”Tjabo & hans vänner”  kom ut i mars 2012.  I den första boken får vi en presentation av Tjabo och hans närmaste kompisar Persson, Baltazar, Bonnie och Ruff som alla har funnits i verkligheten. Här handlar berättelsen om alla de dråpliga äventyr och bus som det här gänget hittar på i trakterna kring Kungsängen, norr om Stockholm.

Uppföljaren och andra boken ”Tjabo & vargarna” kom ut veckan före jul 2014. I den boken utspelar sig handlingen i Dalarna. Boken blev en succé och första upplagan är snart slutsåld.

I tredje boken ”Tjabo och hans vänner på Döskalleberget”  får vi följa med de äventyrslystna hundarna när de ska leka bergsklättrare. Men först måste de ta sig över Grodängarna och det förrädiskt farliga Ödledammarna. Förhoppningsvis finns den på bokhandelsdiskarna första veckan i december 2016.

För mig är mötet med läsarna viktigt och kontakten sker via min egen hemsida www.kennethpettersson.se samt med bland annat blogg, facebook och live- engagemang i b l a bokaffärer, förskolor, skolor och andra träffpunkter.

När jag inte skriver, går en hel del tid åt, att se till att Sune får motion, gymträning flera dagar i veckan, aktivt styrelsearbete i en av Sveriges största bilklubbar, Svenska Jaguarklubben. Jag är nu inne på min fjärde Jaguar och kan aldrig få nog av denna underbara engelska bil.

Mitt motto är ”man ska inte dö nyfiken” …

 

Några snabba om Kenneth:

Personen: Engagerad, envis, energisk, positiv livssyn, entreprenör, fantasifull, barnkär och social.

Favoritsysselsättning: Vara med min hund Sune  på sommarstället i dalarna och att sitta och skriva.

Gillar att lyssna på: Elvis Presley, Country & Western, Radio Vinyl och mäktiga julsånger.

Gör på fritiden: Tränar på Friskis & Svettis, fiskar, långa hundpromenader, bygga och snickra på sommarhuset, träffa kompisar på en öl samt att åka Jaguar.