Böckerna

Tjabo & hans vänner

”Tjabo och hans vänner” är en härlig, rolig berättelse om ett gäng busiga hundar som hittar på alla möjliga och omöjliga upptåg.”

Följ med in i en helt annan värld, hundarnas värld med Tjabo och hans vänner. Tjabo är en lurvig, kramgo softis med röd liten halsduk och som älskar att hitta på bus och alltid har glimten i ögat.

Bland Tjabos vänner som är med i den här berättelsen hittar vi bl. a Persson, en stor newfoundlandhund, som inte springer i onödan utan helst promenerar lite lugnt i sina röda stövlar.

Baltazar är självklart med, en engelsk bulldog, som inte är rädd för någonting, en riktig tuffing. En annan liten filur som oftast lyckas hamna i blåsväder är lille Ruff.

I den här, första Tjaboboken, får du tillfälle att läsa om hur bl. a  Tjabo, Pyret och Knatte vinkar av några som ska åka från Kungsängen till Kina…

Självklart finns det fler hundar, vänner till Tjabo, som är med och förgyller handlingen i den här boken, men dem får du läsa vidare om…

 

Tjabo & vargarna

Tjabo_framsida_3 vit textTjabo & vargarna är den andra fristående berättelsen om wheaten terriern, ”softisen”, Tjabo och hans äventyr. I den här boken får vi följa med på ett äventyr där mod, list och vänskap sätts på stora prov.

Denna gång lämnar Tjabo stan för nya äventyr på landet uppe i Dalarna, närmare bestämt i trakterna kring Uvberget och Bysjön.

Vistelsen där blir väl inte riktigt vad han tänkt sig…

”Tjabo lyfter nosen och känner vittringen av något okänt, något farligt. Plötsligt stelnar han till och börjar darra. Det är en doft som han inte har känt förut. Frän och farlig.

Tjabo & hans vänner på Döskalleberget

Tjabo & hans vänner på Döskalleberget är den tredje boken i serien om hunden Tjabo & hans vänner. Nya boken är en fristående berättelse med nya, spännande äventyr för Tjabo och hans hundkompisar, Persson och Baltazar. Med på äventyret är nu även Sune, Tjabos jobbiga lillebror som hela tiden hittar på en massa bus.

En dag bestämmer sig hundarna för att leka bergsklättrare på Döskalleberget. Ett berg, som är så högt och farligt, så om man ramlar ner… blir man… en döskalle!

På vägen mot den livsfarliga klättringen på Döskalleberget ska de också klara av farorna på och kring Grodängarna och Ödledammarna. Under alla tuffa äventyr får Tjabo och hans vänner lära sig hur viktigt det är att alltid hjälpa varandra, en för alla, alla för en.

Vill du köpa böckerna?

De finns nu för beställning hos de flesta bokhandlare och andra som säljer böcker.

Tjabo & hans vänner ISBN – nummer 9789197957946

Tjabo & vargarna ISBN – nummer 9789163766305

Tjabo & hans vänner på Döskalleberget ISBN – nummer 9789163923906